Sunday, April 5, 2009

Penderitaan Saya

Di control room ada radio baru, boleh main cakera padat, ada lubang cucuk pemandu pen, dan ada ramai orang yang tiada citarasa.

Namun yang paling mengguris perasaan ialah nyanyian Akon dengan lagu terbarunya itu yang setiap penghujung baris liriknya dia akan menyanyi tanpa sebarang pertimbangan: "nananana..."

"nananana...." setiap kali.

dan stesen radio bodoh itu akan putarkan lagi berkali-kali,

tanpa secebispun rasa bersalah dihati,

mengagungkan hasil seni yang sebegitu buruk,

adalah seperti menghalalkan satu jenayah moral!

astarqfirullahalazim!

7 comments:

j or ji said...

wakakakakakakka

dulu aku selalu naik kete boss aku ke perak.dia bukak radio era.aku tak suka era.dia bukak sangat perlahan.macam berbisik2.

so sepanjang perjalanan aku rasa ada suara yg aku sangat benci berbisik-bisik ke telinga.

aku rasa mcm nak bunuh boss aku atau tarik sterengnya biarla eksiden.

pusing balik ke kl,aku resign.

:)

Shaira Amira said...

I hate that song.

Pan said...

nananana...
nanananana...

amacam??
macam akon x??

haha...

hegira said...

ya.

semasa buat projek design dulu, seorang rakan asyik pasang lagu akon - dont matter

sambil ulang ulang cerita tentang x-gf nya.

aku rasa mahu jadi pembunuh bersiri dexter malam tu.

:P

Kumprinx said...

gua biasa bangun pagi-pagi layan lagu tu.

Rambo said...

gua ada budak rumah yang pasang lagu ini setiap pagi ketika iron baju dulu.

amacam?

JarvisKoker said...

CD Akon ori lu tu nanti gua pulang. Nampaknya lu macam minta pulang cara makan dalam ni.