Monday, November 24, 2008

Kemaskini Ekpres

Beberapa hari lalu aku pergi itu Bukit Binatang sana jalan-jalan dengan majlis tertinggi perseKUTUan. Sampai sana lepak-lepak itu tempat mapley juga depan MJ. Hari hujan lebat juga macam itu kucing sama anjing.

Tiba-tiba satu kali itu ada beberapa orang mamat remaja juga sudah bikin kecoh mahu gadoh-gadoh juga sama itu mapley punya pekerja. Tetapi aku tidak mendapat pendengaran yang jelas sebab apa mereka itu gadoh-gadoh juga, pada pendapat aku juga mereka itu ada gadoh-gadoh sebab itu perkara pembayaran-lah. Itu mamat remaja cakap sudah bayar tapi tidak mendapat pembayaran balik duit lebihannya. Itu mapley punya pekerja juga tidak mempersetujui tuduhan mamat remaja itu juga oleh itu mereka membuat pergaduhan.

Ah amende aku merepek style mapley ni. Aku tak suka la mempermainkan isu perkauman ni iskk! Not funny ok?

Point paling penting yang ingin aku tegaskan disini ialah:

Imaginasi aku ekoran dari insiden tersebut.

Aku cakap kat Rochang Noor, "lepas ni mesti diorang shuffle kan? Lepas gaduh terus shuffle"

Dalam kepala aku dah terbayang situasi:

mereka menuju ke depan MJ dalam keadaan hati panas dan membara, jalan mereka harus laju dan mendabik dada, harus bermegah dengan personafikasi "I'm the best, don't mess with the best".

Sampai depan MJ:

Remaja 1 : "Aku bengang betul dengan mapley tu tadi. Babi berani diorang cari pasal dengan melayu macam kita ni!"

Remaja 2 : "Itulah pasal! Kita ni dahlah melayu terkini, trendy lagi cool"

Remaja 3 : "Itulah, sialan punya bangsa pendatang. Aaahh aku tak puas hati,aku nak shuffle sekarang!!"

Tiba-tiba Remaja 3 shuffle kat situ jugak, di tengah orang ramai.

Remaja 1 : "Akupun tak puas hati!! semalam paper geografi SPM aku jawab macam sial! Ahh...! Aku nak shuffle jugak!

Remaja 1 pun join sekali shuffle tiba-tiba.

Remaja 2 tiba-tiba tepuk tangan kasi buat macam beat sikit, memberi galakkan pada rakan-rakannya.

Remaja 2 " "Uhh uhh yeah yeah, shuffle lagi! shuffle kuat lagi!. Ahh sial, aku pun bengang ni awek cheras semalam tak balas testi friendster aku! Ahh...!! aku nak shuffle jugak!

Akhirnya mereka bertiga shuffle di tengah-tengah laluan orang ramai. Sungguh passionate sekali sampai kelihatan air mata mula membasahi pipi mereka.

"yeah yeah uhmhh uh uuhh yeha yeah, gempak sial korang shuffle yeah yeah..!" Remaja 2 tak henti-henti memberi galakkan sambil shuffle sekali.

"yeah yeah uhmm uhh uh..!".....

.......................

macam setan.

11 comments:

Zaini said...

haha.

kuntilanak.

nadja said...

ntah2 ko pun memang terer shuffle kot? susah weii shuffle, ko ingat senang ke? tak baik ko kutuk diorang, cuba ko try shuffle tgk. boleh ke?

Rambo said...

eh btol ke? <--gaya buat2 percaya. musim beb.

j or ji said...

kalaulah gua di beri kuasa melempang dari jauh...
memang shuffle meniarap semua.

hegira said...

haha. kemaskini ekspres tang mana tu? tak nampak pon ciri ciri.

erm. shuffle muffle. apa apa je.

Rajuna said...

hai
saya budak hardstyle.
tau ke?
apa benda ntah budak2 shuffle ni hard sana hard sini.

berani 2 step la. ini pun aku tak reti gak! jahanam. aku ketinggalan.

Razaisyam said...

jom otam kita pergi shuffle??

tp tak nak lah BB

area KLCC ok?

perempuan cerdas said...

Oh.
Saya boleh bakarkan rokok bila-bila masa sahaja.
Tidak dikenakan surcharge.

M

stam said...

Zaini - kuntilanak tu kata sopan untuk pukimak ke?

nadja - eeeiiiiii... lelaki kuat fizikal suka sukan yang lasak lah, macam badminton.

Rambo - ehh betul apa, gua ada kuasa membuat tafsiran tepat

jorji - tak baik tampo anak orang

hegira - entri ini ditulis kurang dari 10 minit, ekspres la tu.

Rajuna - gua budak freestyle, sebab free sangat dia jadi macam tarian makyong tahap 5, tinggi tu, masuk la kalau berani

Razaisyam - Boleh, buat video budak shuffle yang emo, emo sikit je shuffle tak kira dimana, dalam tren pun emo. KLCC tu belakang rumah aku je

Perempuan Cerdas - sweet

AkuKopiKauSiapa? said...

remaja masa kini..
wahaha..
klakar betul la..

AkuKopiKauSiapa? said...

sila lah baca blog aku..
aku ada tulis tentang tarian shuffle..
haha