Wednesday, March 30, 2011

Calling no other girl but one -

"boleh jadi tak ni?"

"tak tahu"

"lima minit cukup?"

"tak tahu"

"lebih baik berdiri jauh sikit"

jadi selepas waktu ketuhar gelombang mikro itu di set, mereka berdua berlari berlindung dibelakang kaunter dapur. Sesaat kemudian piring ketuhar gelombang mikro mula berputar dan lampu didalamnya menyala, menyuluh telefon bimbit mereka berdua disebalik pintu kacanya.

Si Lelaki ada terbaca, setiap kali berbicara, 10000 jenis bakteria dan virus melekat pada telinga dan disedut kedalam mulut. Jadi mungkin dengan gelombang mikro ketuhar itu mampu membunuh kesemua sekali 10000 jenis itu, dan mereka berdua selamat untuk berkongsi cerita lagi melalui telefon bimbit masing-masing.

mereka berdua ketawa kecil sambil berpandangan, ketawa kerana berjaya mebunuh 10000 jenis bakteria dan virus, juga ketawa memikirkan mereka mungkin telah melakukan perkara yang bodoh, untuk lagi sekali, selagi ia menyeronokkan.

"alamak, saya lupa untuk matikan telefon saya, macammana kalau ada panggilan nanti?"

"tak tahu, mungkin ketuhar itu akan meletup?"

"nasib baik kita selamat berlindung disini"

mereka ketawa kecil lagi.

"macammana kalau selepas ini telefon kita itu rosak?"

"oh well, masih ada e-mail"

dan selepas itu mereka boleh menulis dengan penuh perincian dan gambaran lengkap tentang kapal terbang biplane, belon udara panas dan majikan mereka dan jiran mereka dan kucing mereka dan segala-galanya.

mengagumi satu-sama lain, menceriakan hari mereka.

No comments: